Prins Laurent heeft project tegen woestijnvorming in Libië

De Libische autoriteiten hebben prins Laurent gevraagd een project op poten te zetten tegen de woestijnvorming in het land. Dat zegt de jongste zoon van koning Albert in Le Soir Magazine.

Nadat de Libische autoriteiten, president Kadhafi op kop, hoorden over gelijkaardige projecten in Mauritanië en Kaapverdië, vroegen ze aan de prins een project op te zetten tegen de verwoestijning in hun land, legt prins Laurent uit. "Ik heb nooit de minste stappen ondernomen om daar te gaan werken. Integendeel, ze zijn mij komen halen".

Het project, dat momenteel is stopgezet in afwachting van een nieuwe regering, betreft onder meer de aanplanting van bossen in bergachtige en onvruchtbare gebieden. Die moeten duurzame landbouw mogelijk maken voor de permanente vestiging van nu nog nomadische volkeren, legt het tijdschrift uit.

Een ander actieplan van de prins in Libië draait rond de oprichting van een internationaal centrum voor de uitwisseling van onder andere de lokale technologieën. Dat project voorziet ook de oprichting, in Tripoli, van de eerste gebouwen met hernieuwbare energie in Afrika en een biologische waterzuiveringsinstallatie.

De prins heeft het in het interview ook over zijn acties voor het milieu. Over zijn familie, en het feit dat hij een jaar lang niet welkom was op officiële gelegenheden na zijn controversiële reis naar de Democratische Republiek Congo, had de prins het niet. (DTM)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud