Advertentie
Advertentie

Prins Laurent reageert op heisa rond zijn Israël-reis

Prins Laurent laat vrijdag in een reactie op de heisa rond zijn bezoek aan Israël weten dat hij "met spijt nog maar eens vastgesteld heeft dat elk door hem ondernomen project of reis op een bepaalde manier wordt geïnterpreteerd". Daardoor ziet hij zichzelf "sinds 25 jaar gedecrebiliseerd bij zijn gastheren door bepaalde personen die niet noodzakelijk door het staatsbelang gemotiveerd zijn". Met de mededeling zegt Laurent de feiten te willen uitleggen "zoals ze zich hebben voorgedaan".

"De Prins werd uitgenodigd in Israël om uit de handen van de KKL (het Joods Nationaal Fonds, red.) een prijs te ontvangen ter ere van het werk dat hij al 20 jaar in de sector van het milieu en in specifieke sectoren uitvoert", zegt Laurent in de mededeling. Hij verwijst naar "de gediversifieerde bosbouw in de agro-sylvo-pastorale sector en de bouw en de renovatie van historisch vastgoed op basis van een vernieuwend concept van hernieuwbare energie en energetische efficiëntie." Laurent zegt in dit domein een voorloper te zijn.

Als blijk van dank aan de KKL heeft Laurent aanvaard een boom te planten in het Belgische bos, in de buurt van Jeruzalem. "Elke geplante boom verbetert het lokale ecosysteem, maar ook het globale ecosysteem", klinkt het.

Laurent vindt het niet kunnen dat de personen die hem decredibiliseren nooit "de acties verrechtvaardigen om de initiatieven van de prins te destabiliseren". De prins vindt dat zij "door zogenaamde problemen op te werpen het werk van vele personen met goede wil verminken". Hij haalt aan dat hij "joden, Arabieren en christenen ontmoette die in perfecte harmonie samenwerken maar van wie het werk systematisch genegeerd wordt door diegenen die denken dat ze in de normale en transparante activiteiten van de Prins in het buitenland moeten interfereren". (Belga)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud