Prinselijk huwelijk Luxemburg: Europese vorstenhuizen massaal van de partij

In Luxemburg is de kerkelijke plechtigheid van start gegaan ter gelegenheid van het huwelijk van erfprins Guillaume met de Belgische gravin Stéphanie de Lannoy. De hele Europese gotha is van de partij.

Op de rode loper voor de Onze-Lieve-Vrouw kathedraal in Luxemburg waren zaterdagochtend zowat alle Europese vorstenhuizen vertegenwoordigd voor het huwelijk van erfprins Guillaume met Stéphani de Lannoy. Het voltallige Belgische vorstenhuis is aanwezig, voor hen is het een familiegebeurtenis. Wijlen Groot-Hertogin Joséphine-Charlotte, grootmoeder van de bruidegom, was immers de zus van koning Albert II.

Vanuit Nederland waren koningin Beatrix, kroonprins Willem-Alexander en prinses Maxima aanwezig. Maar ook Haakon en Mette-Marit uit Noorwegen, Victoria en Daniel uit Zweden, Frederick en Mary uit Denemarken, Felipe en Letizia uit Spanje, prinses van Hannover Caroline (van Monaco), Edward en Sophie uit het Verenigd-Koninkrijk en tal van andere niet Europese vorsten zoals de kroonprins van Japan en prinses Lalla Salma uit Marokko.

De bruid, gekleed in een jurk van Elie Saab, kwam aan de arm van haar oudste broer Jehan de kathedraal binnen. Haar vader, de 92-jarige Philip de Lannoy, wachtte haar in zijn rolstoel op aan het altaar om haar zijn zegen te geven.

De dienst begon met een minuut stilte ter ere van Stéphanie's moeder, die op 26 augustus overleed. (NICOLAS LAMBERT)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud