Prinselijk huwelijk Luxemburg: ruim 1.400 genodigden wonen plechtigheid bij

Zo'n 1.400 mensen zijn zaterdag aanwezig in de Onze-Lieve-Vrouw kathedraal in Luxemburg voor het kerkelijk huwelijk van erfprins Guillaume met Stéphanie de Lannoy. Onder de genodigden veel gekroonde hoofden, maar ook zo'n 270 gewone burgers.

Naast 90 familieleden van het jonge koppel zijn zo'n 50 vertegenwoordigers van de Europese vorstenhuizen aanwezig. Maar het koppel wilde ook absoluut enkele gewone Luxemburgsers betrekken bij het huwelijk, en stelde daarom zo'n 270 plaatsen in de kathedraal ter beschikking van de burgers. Er moest wel vooraf ingeschreven worden. Die plaatsen waren heel snel volzet: het Luxemburgse hof staat heel dicht bij het volk, en alle leden van de Groot-Hertogelijke familie worden door de Luxemburgers op handen gedragen.

Nog 280 burgers kregen de kans de dienst te volgen in een speciaal opgerichte tent die naast de kathedraal staat. De hele dienst kan gevolgd worden op enkele grote schermen die op de place Guillaume zijn opgesteld. Op datzelfde plein vindt zaterdagavond ook een concert plaats met onder meer de Belgische zangeres Selah Sue.

De huwelijksplechtigheid wordt voorgegaan door monseigneur Jean-Claude Hollerich, aartsbisschop van Luxemburg; hij wordt bijgestaan door pastoor Jean-Pierre Reiners. Drie koren en twee orkesten zorgen voor de muzikale omkadering. (PVO)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud