Prinses Mathilde leest verhalen voor aan klasje bij begin voorleesweek

Prinses Mathilde heeft maandagochtend voorgelezen voor een klas van het tweede leerjaar van basisschool 't Klavertjevier uit Brussel, als aftrap van de "voorleesweek". Prinses Mathilde las voor aan 23 leerlingen in het ABC-huis, een kunsthuis in Brussel.

De prinses las twee verhalen voor: één uit het boek "1001 spookjes" van auteur Kurt De Prins, een ander uit "Allemaal praatjes" van auteur Geert De Cockere. Tussen de verhalen door zong het Vreemde Eendkoor, een koor van anderstaligen die Nederlands leren. Nadat de prinses had voorgelezen, ontbeet ze samen met de kinderen en het koor.

De voorleesweek vindt plaats van 20 tot 28 november. Op de website www.voorleesweek.be gaven al meer dan 105.000 personen aan dat ze zouden deelnemen aan de voorleesweek. De komende week worden een hele reeks evenementen georganiseerd in scholen, bibliotheken en boekhandels, waarbij extra aandacht wordt gevestigd op voorlezen. "Het is leuk voor de kinderen om samen in een boek te kijken, maar het is ook gewoon goed voor de ontwikkeling van hun woordenschat en communicatie", zegt Sofie Dewulf, perswoordvoerder van de Stichting Lezen. (VIM)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud