Proces Janssen: arts van Janssen en wijkagent Loksbergen getuigen vrijdag

Op het proces Janssen komt vrijdag Jef Steenackers, de dokter van Janssen uit Waanrode, getuigen om over de zogenaamde rugproblemen van de drievoudige moordenaar te vertellen. Dat maakte openbaar aanklager Patrick Boyen dinsdag bekend. De verdediging had zelf gevraagd om de huisarts als getuige te horen. Janssen beweert immers dat hij soms zo'n rugpijn had, dat hij enkele dagen plat moest liggen. Daarop baseert hij zijn verhaal dat hij Annick Van Uytsel niet ontvoerd heeft, maar dat ze vrijwillig met hem meeging.

Procureur Boyen liet ook weten dat wijkinspecteur Roggeman van de zone West-Limburg intussen stukken heeft neergelegd. De politieman had een bijkomende opdracht gekregen om uit te zoeken of er pv's waren, die opgesteld waren in verband met eventuele tussenkomsten bij geschillen tussen de familie Appeltans, Ronald Janssen en de familie Vanwingh, de buurvrouw, die een seksuele relatie had met Janssen.

Zo wilde het openbaar ministerie ook de verklaringen van Janssen over de pesterijen door de familie Appeltans uitgeklaard zien. "Er zijn geen pv's van tussenkomsten vastgesteld, enkel pv's die betrekking hebben op een of andere persoon, zoals Ronald Janssen over de aangifte van de diefstal van een aanhangwagen en zijn verhoor over de feiten op het chirokamp in Beringen en de klacht van Hilde Vanwingh dat ze van de weg gereden zou zijn", aldus Boyen. De wijkinspecteur komt vrijdag getuigen. (COR 433)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud