Prostaatkankerlijn wil taboe rond ziekte doorbreken

Wie geconfronteerd wordt met prostaatkanker, kan voortaan met zijn vragen en twijfels terecht bij de Prostaatkankerlijn. Het initiatief van de Vlaamse Liga tegen Kanker (VLK) werd woensdag voorgesteld.

Er hangt nog altijd een taboe rond de ziekte. Mannen praten sowieso al niet zo makkelijk over intieme zaken, en als ze dan nog geconfronteerd worden met impotentie en incontinentie, belangrijke nevenwerkingen, wordt het helemaal moeilijk.

Prostaatkanker is op dit moment de meest voorkomende kanker bij mannen en het aantal diagnoses stijgt nog steeds. In 2003 kregen in Vlaanderen 5.568 mannen te horen dat ze prostaatkanker hadden, vandaag zouden dat er al meer dan zesduizend zijn.

De Prostaatkankerlijn is voorlopig slechts op twee namiddagen te bereiken, maandag en donderdag, van 12.00 uur tot 16.00 uur, op het nummer 078/150.701. Als na een jaar blijkt dat het project succes heeft, kan die dienstverlening uitgebreid worden. Vragen kunnen ook via e-mail gesteld worden op prostaatkankerlijn@tegenkanker.be. (TIP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud