Protest bij eedaflegging verkozene van lijst Islam in Anderlecht

Bij de eedaflegging van Redouane Ahrough als gemeenteraadslid van Anderlecht is er maandagavond een klein incident geweest. Na de eedaflegging stond David Erzet, voorzitter van de vzw Nonali die strijd voor een verbod op de sharia (de islamitische wet) recht. Hij verklaarde dat het illegaal en antidemocratisch is om een verkozene te tolereren die van België een islamitische staat wil maken.

Erzet, vertegenwoordiger in België van Icla (International Civil Liberties Alliance), die ook strijdt tegen de sharia, was vergezeld van Alain Wagner, de voorzitter van Icla Frankrijk. Beiden werden snel uit de gemeenteraadszaal verwijderd.

De lijst Islam bij de verkiezingen in oktober twee zetels binnen in het Brussels gewest. De eedaflegging van Lhoucine Aït Jeddig in Sint-Jans-Molenbeek verliep zonder incidenten.

Lijst Islam haalde 4,12 procent van de stemmen in Molenbeek en 4,13 procent in Anderlecht. De lijst nam deel aan de verkiezingen in drie Brusselse gemeenten, maar haalde in Brussel-Stad slechts 2,9 procent van de stemmen, onvoldoende voor een zetel in de gemeenteraad. (940)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud