Protestactie aan kabinet De Block tegen uitwijzing Parweiz Sangari

Aan het kabinet van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Maggie De Block (Open Vld) heeft een tiental manifestanten geprotesteerd tegen de uitwijzing van de jonge Afghaanse asielzoeker Parweiz Sangari (20). Ze klopten aan bij het kabinet, maar bleven voor een gesloten deur staan.

De actie is een initiatief van de Jong Socialisten die zich afvragen of Maggie De Block vanavond goed zal kunnen slapen met de gedachte dat Parweiz bij aankomst in Kaboel zal moeten vrezen voor zijn leven, klinkt het. Onder de manifestanten was Vlaams parlementslid Jan Roegiers (sp.a) aanwezig, net als acteur Dirk Tuypens. De PVDA-lijsttrekker in Mechelen had het over een "compleet fout asielbeleid".

Op Brussels Airport werd maandagochtend ook actiegevoerd waarbij passagiers zijn aangesproken om te protesteren tegen het feit dat Sangari aan boord van hun vlucht zit.

Staatssecretaris Maggie De Block (Open Vld) maakt geen uitzondering voor Parweiz, wat ze eerder wel deed voor de Kameroener Scott Manyo (19). Nu zijn regularisatieaanvraag is afgewezen heeft de Dienst Vreemdelingenzaken veel sneller dan verwacht een vlucht naar Kaboel geregeld. (COR 939)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud