Protestactie tegen uitwijzing Afghaan op Brussels Airport slag in het water

Een geplande protestactie tegen de uitwijzing van een 24-jarige Afghaan, zaterdagvoormiddag op de luchthaven Brussels Airport, is met een sisser afgelopen. Van de 120 aangekondigde actievoerders kwamen er amper vier opdagen. Die hoopten de medepassagiers van de Afghaan te overtuigen om zich ook te verzetten tegen de uitwijzing, maar omdat de actievoerders te laat kwamen, konden ze slechts een handvol passagiers spreken.

De Afghaan, de 24-jarige Hafiz, verblijft al vier jaar in België maar zijn asielaanvraag werd afgewezen en sinds vier maanden zit hij in het gesloten asielcentrum in Merksplas. Een eerste poging om hem uit te wijzen, mislukte en zaterdagvoormiddag zou een tweede poging ondernomen worden om de man met een lijnvlucht van KLM via Amsterdam en Dubai naar Kaboel te brengen.

Net zoals bij de uitwijzing van Parweiz Sangari gebeurde, was een protestactie gepland aan de incheckbalie van KLM op Brussels Airport. Daar kwamen uiteindelijk vier actievoerders opdagen, op een moment dat het overgrote deel van de passagiers al ingecheckt was. De vier probeerden de laatste passagiers dan nog aan te zetten tot actie. Alvast één dame beloofde te proberen een gesprek te hebben met de piloot. ((LOD))

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud