Protocolakkoord maakt einde aan stakingsactie in gevangenis van Sint-Gillis

De vakbondsafgevaardigen van het gevangenispersoneel van Sint-Gillis hebben na een vergadering met de lokale en regionale directie een protocolakkoord ondertekend. Dat werd vernomen bij de woordvoerder van penitentiaire inrichtingen. De vakbonden vragen aan de cipiers om vrijdagochtend het werk normaal te hervatten, verduidelijkte vakbondsafgevaardigde Jimmy Verlez (ACV).

Volgens Verlez vinden vrijdag en maandag nog algemene vergaderingen plaats, zodat het personeel kennis kan nemen van de inhoud van het akkoord.

In het protocolakkoord is het behoud van het personeelsbestand voor 2012 opgenomen. De bezetting draait zo rond 372 voltijdse equivalenten (VTE), wat meer is dan het voor de gevangenis van Sint-Gillis vastgelegde personeelskader van 353. In 2013 zal het personeelskader de 372 VTE dan omvatten. Het akkoord laat een redelijke overschrijding toe in functie van de infrastructuur van de quota van 740 gedetineerden.

Daarnaast omvat het akkoord ook eerdere engagementen van het bestuur, zoals logistieke verbetering en de studie van transfermogelijkheden van gedetineerden die tot meer dan zeven jaar cel veroordeeld zijn. De transfer van 35 gedetineerden die meer dan tien jaar cel kregen, en twee gevangenen die tussen zeven en tien jaar kregen, is bijna afgerond.

De cipiers van Sint-Gillis legden sinds begin juli iedere maandag en vrijdag het werk neer om te protesteren tegen de overbevolking in de gevangenis. (KAV)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud