Provincie Antwerpen investeert 19 miljoen in veiligheidsopleidingen

Provinciegouverneur Cathy Berx en gedeputeerde voor veiligheid Bart De Nijn hebben donderdag de eerste steen gelegd voor een nieuw opleidingscentrum voor brandweer, politie en hulpverleners. Met een investering van 19 miljoen euro is dit één van de grootste investeringen die het Antwerpse provinciebestuur deze legislatuur zal realiseren. Vanaf midden 2011 worden alle veiligheidsopleidingen gecentraliseerd in Campus Vesta in Ranst.

Het Provinciaal Instituut voor Brandweer-en Ambulanciers-opleiding (PIBA) zit al langer in Ranst. De provinciale politieschool zit momenteel op de Luchtbal en huurt gebouwen van de stad Antwerpen. In 2009 werden beide scholen ondergebracht in één organisatie, het autonoom provinciebedrijf Campus Vesta, en werd ook definitief beslist om de opleidingen van de verschillende disciplines op één locatie te huisvesten.

"Met deze investering zorgen we ervoor dat politieagenten, brandweerlieden en dringende geneeskundige hulpverleners goed opgeleid en getraind zijn en voortdurend bij zijn met de nieuwste inzichten in hun vak", zegt De Nijn. "Onze school speelt in op de opleidingsbehoeften van de 25 korpsen van de lokale politie binnen de provincie. Daarnaast kunnen alle brandweerkorpsen uit de regio hier in realistisch omstandigheden trainen."

Uit 17 kandidaten werd de architectenvennootschap Stramien cvba gekozen. De bouw wordt gerealiseerd door de Antwerpse Bouwwerken en moet opgeleverd worden in juli 2011. Daarna kan de politieopleiding van de Noorderlaan naar Ranst verhuizen. (COR 325)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud