PS opent nieuwe aanval op notionele intrestaftrek

PS-Kamerleden Marie Arena en Alain Mathot hebben een nieuw wetsvoorstel klaar dat het gebruik van de notionele intrestaftrek onmogelijk moet maken voor bedrijven die niet in moeilijkheden verkeren, maar toch tot collectief ontslag overgaan. Dat schrijven De Tijd en L'Echo vrijdag. Net als de PS toonden ook sp.a en Groen! zich in de nasleep van de problemen bij AB Inbev al voorstander van voorwaarden in die zin.

"Wij willen niet dat er belastinggeld wordt verspild, zeker niet nu de overheidskassen leeg zijn en mensen vechten voor hun job", zegt Arena in De Tijd. "Vandaar dat we de notionele intrestaftrek willen beperken tot bedrijven die investeren en jobs creëren."

De kostprijs van de fiscale maatregel liep al op tot 4 miljard euro, terwijl slechts 500 miljoen euro was vooropgesteld. Hoog tijd om in te grijpen, oordeelt Arena. Bij de opmaak van de begroting eind vorig jaar werd de notionele intrestaftrek al aangepast, waardoor nog slechts 3,8 procent van het eigen vermogen kan worden afgetrokken.

Concreet maakt het wetsvoorstel van Arena gebruik van de regels van het Generatiepact om vast te stellen welke bedrijven niet in moeilijkheden verkeren.

(KNS)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud