PS pleit voor regering van nationale eenheid

De PS vindt dat er een regering van nationale eenheid moet komen met "alle democratische partijen". Dat heeft PS-voorzitter Elio Di Rupo maandag gezegd. Die regering moet zowel de socio-economische problemen aanpakken als een akkoord over een staatshervorming zoeken.

"Oranje-blauw is dood door interne moeilijkheden", zei Di Rupo. Hij vindt dat de oranje-blauwe partijen nu maar eens moeten toegeven dat hun poging om een regering te vormen mislukt is.

Volgens Di Rupo moeten er dringend beslissingen genomen worden om oplossingen te vinden voor onder meer de gestegen levensduurte. Hij pleit voor een regering van nationale eenheid. Die zou er niet voor een korte tijd moeten komen, de regering moet "in de diepte" kunnen werken zowel op socio-economisch als institutioneel vlak, zei Di Rupo.

Een debat over de staatshervorming moet volgens de PS-voorzitter voor een nieuw communautair evenwicht zorgen voor dertig of veertig jaar. Dat debat mag niet gebukt gaan onder "dictaten" en het evenwicht moet goed zijn voor alle delen van het land. (KWO)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud