PS vindt veto's tegen één of andere partij ongepast

Nu de spanningen tussen MR-voorzitter Didier Reynders en cdH-voorzitster Joëlle Milquet oplopen, vindt de PS dat er voor de vorming van een regering "meer dan ooit" geen plaats is voor veto's tegen de één of de andere partij. "Zeker aan Franstalige kant is het belangrijk dat de democratische partijen verenigd naar buiten komen, eerder dan in verdeelde slagorde", zegt PS-voorzitter Elio Di Rupo vrijdag.

De PS blijft er bij dat er best een regering van nationale eenheid komt. Dat is een regering met alle "democratische" partijen, zijnde christendemocraten, socialisten, liberalen en groenen.

Zo'n regering moet zowel een akkoord uitwerken voor een staatshervorming als een socio-economisch programma uitwerken. In afwachting van die regering wil Di Rupo dat "een regering van dringende zaken zo goed mogelijk moet kunnen werken in het belang van de mensen".

De PS vindt het "vandaag meer dan ooit" een slechte zaak om voor de vorming van een regering "exclusieven" uit te spreken over de een of andere partij. De Franstalige partijen vormen beter front in plaats van zich in verdeelde slagorde op te stellen tegenover de Vlaamse partijen, zegt Di Rupo. (TIP)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud