Pukkelpop neemt maatregelen tegen voorspelde tropische hitte

De organisatie van Pukkelpop heeft dinsdag al een reeks maatregelen bekendgemaakt voor de voorspelde tropische hitte van donderdag, vrijdag en zaterdag. De organisatie zegt voorbereid te zijn op de warmte en ook op een eventuele onweersbui. Via de civiele bescherming worden 4.000 zakjes drinkwater ter beschikking gesteld om indien nodig aan de ingang uit te delen.

"Sowieso doen we er alles aan om de wachttijden zo goed mogelijk te beperken. Aan alle toiletblokken zijn voldoende waterkraantjes voorzien. Ook op een eventueel onweer woensdagavond zijn we voorbereid. Bij felle wind of onweer worden zaken die veel wind kunnen vangen, zoals bashen of zeilen, naar beneden gehaald. Er is een constante monitoring van het weer. Het KMI informeert voortdurend over de ontwikkelingen. Bij zeer warm weer of onweer zetten we alle communicatiemiddelen in om de festivalgangers te informeren en te adviseren. Dat zal gebeuren via de website, de lichtkranten en langs de radio via Pukkelpop FM op frequentie 90.7", maakte Chokri Mahassine dinsdag bekend. Woensdagavond al beginnen de kampeerders van Pukkelpop eraan met een party in de Boilerroom. Donderdag start dan het driedaags muziekfestival.

Er is voor woensdagavond een onweer voorspeld en het KMI houdt Pukkelpop daarover constant op de hoogte. "Uit de voorspellingen blijkt dat een eventueel onweer zich situeert in het noordwesten van het land met mogelijk rukwinden tot 70 kilometer per uur. Als advies liet het KMI ons weten dat Pukkelpoppers woensdag best kleren meenemen die tegen een regenbui bestand zijn. Woensdag wordt de situatie meer gedetailleerd in kaart gebracht en bezorgt Pukkelpop een nieuwe stand van zaken via de website en de sociale media Twitter en Facebook", aldus de organisatie.

Vorig jaar kostte een storm op de Pukkelpopweide aan vijf mensen het leven.

(COR 433)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud