Pukkelpop: voor politie Hazodi is muziekfestival heel goed gestart

De lokale politie Hazodi heeft een rustige start gekend van het driedaags muziekfestival Pukkelpop in Kiewit. Dat heeft commissaris Rohnny Biets van de zone Hazodi donderdagavond gemeld.

"Eigenlijk was voor ons woensdag het festival al begonnen. Tot nu toe is er een arrestatie verricht. Dat gebeurde woensdagavond, toen op een camping een persoon wat te hevig uit de bol ging en iemand anders klappen had gegeven. Die hebben we even in bewaring genomen," zei Rohnny Biets.

"Buiten alle verwachtingen verloopt het verkeer heel goed, zoals de oversteek op de Kempische Steenweg van de campings naar het festivalterrein. De interne shuttle tussen de campings en festivalterrein werkt ook heel goed. Soms gaat de politie mee de bus op om erop toe te zien dat iedereen op zijn plek kan zitten. Inzake vechtpartijen en dronkenschap is er nog niet echt iets noemenswaardigs gebeurd. Mensen, die te veel gedronken hebben, worden in eerste instantie opgevangen door de mensen van het Vlaamse Kruis. Er zijn tot nu toe drie voertuigen weggetakeld, die echt in de weg stonden. Andere jaren hadden we meer takelingen. Inzake geluidsoverlast hebben we ook nog geen klachten gekregen. Dat valt dus reuze mee. Voor de politie is Pukkelpop heel goed van start gegaan," aldus Biets van de politie Hazodi. (COR 433)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud