Advertentie

PVDA+ wil politiek circus stoppen

Het linkse PVDA+ heeft zondag in de VUB in Brussel de verkiezingscampagne op gang geschoten met als thema "Stop het politieke circus". De partij pleit onder meer voor een verlaging van de btw op gas en elektriciteit tot zes procent en een miljonairstaks van 2 procent op de fortuinen boven 1 miljoen euro. Er waren zo'n 1.200 militanten aanwezig.

PVDA+ pleit voor een verbod op afdankingen door bedrijven die nog winst maken. De overheid moet haar beloften om extra jobs in onder meer de opvang en het onderwijs waarmaken en 100.000 nieuwe banen creëren.

De koopkracht van de mensen kan voor de partij versterkt worden door de verlaging van de btw op gas en elektriciteit tot 6 procent. PVDA heeft voor dat idee reeds 200.000 handtekeningen verzameld. Om het spaargeld van de mensen veilig te stellen, is er nood aan een openbare bank zoals destijds de ASLK.

PVDA wil een miljonairstaks van 2 procent op de fortuinen boven het miljoen euro invoeren. Dat moet 6,8 miljard euro opbrengen waarmee de pensioenen verhoogd, de sociale zekerheid geherfinancierd en de openbare tewerkstelling verhoogd kunnen worden, stelde voorzitter Peter Mertens. (KWO)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud