Advertentie
Advertentie

Quaden: "Nood aan liquiditeit Fortis gedaald"

"Sinds de gebeurtenissen van verleden week, met de verkoop van de Belgische en Nederlandse 'assets' van Fortis, is de nood aan liquiditeit voor Fortis gedaald." Dat zei de gouverneur van de Nationale Bank (NBB), Guy Quaden, dinsdagnamiddag tijdens een gezamenlijke commissie van Kamer en Senaat over de huidige bankmalaise. De centrale bankier lichtte vooral de oorzaken en context van de crisis toe.

"Toch nog goed nieuws", luidde het, toen Quaden helemaal aan het eind van de zitting deze informatie over Fortis gaf. Over Fortis zei Quaden voorts nog dat de CBFA (Commissie voor het Bank-, Financie-, en Assurantiewezen) de NBB vrijdag 26 september op de hoogte bracht van de problemen. Of dat te laat was, wou hij niet gezegd hebben.

Tijdens de zitting riep Quaden ook op tot de creatie van een controle-instantie genre CBFA op het niveau van de Eurozone, de 15 landen van de Europese eenheidsmunt. Voorts zei de centrale bankier nog dat de huidige crisis op de markten de ergste is sinds die van de jaren dertig in de twintigste eeuw. (TIP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud