Raadkamer wil sm-meesteres vrijlaten, maar parket gaat in beroep

De raadkamer in Antwerpen heeft de aanhouding van sm-meesteres Lucrezia maandag met een maand verlengd. De raadkamer wilde haar assistente Juno wel vrijlaten, maar het parket ging in beroep, waardoor ook zij voorlopig in de cel blijft.

De vrouwen worden verdacht opzettelijke slagen en verwondingen met voorbedachtheid te hebben toegebracht aan een 58-jarige Britse zakenman met ongewild zijn dood tot gevolg. Het slachtoffer stierf dinsdag tijdens een bezoek aan een sm-studio in Sint-Job-in-'t-Goor.

De twee meesteressen die bij hem waren, verwittigden zelf de hulpdiensten. Aanvankelijk dacht men aan een natuurlijk overlijden, maar tijdens de autopsie zou er lachgas in de longen zijn teruggevonden.

De meesteressen werden woensdag aangehouden. De raadkamer bevestigde de aanhouding van Lucrezia in afwachting van de reconstructie. Juno hoefde wat de raadkamer betrof niet langer in de cel te blijven, maar het parket ging in beroep.

Het is nu aan de kamer van inbeschuldigingstelling om binnen de vijftien dagen de knoop door te hakken. De advocaten van de meesteressen wilden geen verdere toelichting geven bij de zaak. (LEE)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud