Radio 2 Zomerhit voor De Romeo's

De Radio 2 Zomerhit gaat dit jaar naar het trio van De Romeo's met "Vlaanderen Feest". Vlaanderen kon de uitreiking vrijdagavond live volgen op Eén, maar ook aan de Rotonde van Westende stroomde een massa volk bijeen om de awarduitreiking mee te maken.

"Vlaanderen Feest". Zo luidt het devies van zangers Chris Van Tongelen, Davy Gilles en Gunther Levi die samen de Romeo's vormen. Sinds eind juni kleuren ze met hun single de hitlijsten en de zomer. De luisteraars van Radio 2 bekroonden de hit dan ook met Radio 2 Zomerhit-award. De Romeo's zagen ook hun optredens bekroond met de award van beste ambiance.

De uitreiking was op televisie te volgen, maar het zomerse weer lokte ook heel wat volk naar de Rotonde tussen Westende en Middelkerke. "Er waren 16.500 toeschouwers, wat ook de maximumcapaciteit was", klinkt het bij Radio 2.

Andere winnaars waren Barbara Dex als beste vrouwelijke artieste, Christoff als beste mannelijke artiest en Glenn Claes, die donderdag nog op Pukkelpop stond, als beste doorbraak. Hooverphonic with Orchestra was de beste performance van de zomer, het beste Nederlandstalige lied ging naar Nicole en Hugo met "Schietgebed" en voor de beste kidspop stonden Brahim en Charlotte garant. (COR 125)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud