Radiospot Gaia geweigerd door verschillende zenders

Een reclamespot van dierenrechtenorganisatie Gaia, bestemd voor verschillende nationale radiozenders, is geweigerd voor uitzending. Dat meldt Gaia dinsdag. In het bewuste spotje wordt supermarktketen Match op de korrel genomen omdat het eieren uit legbatterijen verkoopt. Een aangepaste versie kan wel door de beugel.

In de radiospot vraagt Gaia de consument enkel scharreleieren te kopen. De consument wordt expliciet opgeroepen geen batterijeieren te kopen bij Match. QGroup, dat instaat voor de reclameregie van Q-Music, bevestigt het verhaal. De spot werd geweigerd omdat Match een van de klanten is en omdat het "discriminerend" is.

De reclameregie van de VRT, Var, weigerde voor Studio Brussel eveneens de originele versie omdat die "discriminerend" en "denigrerend" is voor Match, aldus de Var. De aangepaste versie werd door beide regies wel aanvaard: om het probleem te omzeilen werd in de spot "Match" vervangen door een bieptoon.

Ook de reclameregies RMB en IP weigerden de spot te programmeren voor respectievelijk Pure FM en Radio Contact. Volgens Gaia werd Match al meermaals gevraagd het voorbeeld van andere retailers te volgen en enkel scharreleieren aan te bieden. (TIP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud