Raoul De Keyser overleden : Deinze opent rouwregister en houdt minuut stilte

In het Museum van Deinze en de Leiestreek, in de thuisstad van de overleden kunstenaar Raoul De Keyser, heeft het stadsbestuur van Deinze zondagvoormiddag een rouwregister geopend.

Het schepencollege hield om 11 uur een minuut stilte, tegelijk met de boekvoorstelling die hoort bij een tentoonstelling van Benoît Van Innis. "Die gaf toevallig het metrostation van Maalbeek kleur, Raoul dat van Hallepoort", aldus burgemeester Vermeulen. "Toevallig is ook architect Paul Robbrecht aanwezig, die de markt van Deinze tekende en curator was van Raoul's laatste grote tentoonstelling in het Vlaams Parlement."

Het stadsbestuur van Deinze zegt zijn diepe medeleven te betuigen aan familie en vrienden van De Keyser en wil zijn "nalatenschap passend eren". "Raoul is het exponent van iemand die aantoont dat kleine dingen groot kunnen zijn en dat je die ook kunt vinden in eigen stad en streek", aldus Vermeulen. "Raoul had oog voor detail en maakte daarmee kunst, zoals met de kous van Walter Godefroot of een krijtlijn op een voetbalveld."

Vermeulen zegt dat De Keyser altijd "gewoon" en "eenvoudig" is gebleven. "Terwijl hij net bij de gewone en eenvoudige man minder bekend was, hangt zijn werk in de belangrijkste musea." (MUA)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud