Rechtbank Antwerpen laat brouwer van GHB interneren

De Antwerpse strafrechter heeft vandaag de internering bevolen van Tim B. Hij had in zijn keuken zelf GHB gebrouwen, maar de kwaliteit van de drug was zo slecht dat enkele gebruikers er meteen onwel van werden. Zijn vriendin Jasmina E. kreeg acht maanden cel met uitstel. Ramses G. en Gideon V.M. werden bij verstek veroordeeld tot twee jaar en achttien maanden cel.

Tim B. werd al een tijdje verdacht van drugshandel en zijn telefoon werd afgetapt. Hij voerde in codetaal gesprekken over de opslag en verkoop van drugs. De man reed geregeld met Jamina E. of Ramses G. naar Nederland om drugs te kopen. Hij dealde onder meer in speed en maakte ook zelf GHB in zijn keuken. Gideon V.M. bracht klanten aan en voerde leveringen uit.

De politie van Ranst ontdekte vorig jaar bij een huiszoeking in een schuur achter de woning van Tim B. vloeibare xtc en GHB. Jasmina E. werd betrapt terwijl ze in de gootsteen flessen aan het leeggieten was. In de afvoer van het bad werd een zakje speed gevonden.

Ze waren sinds november 2010 met hun drugshandeltje bezig, omdat ze financiële problemen hadden. Tim B. bleek na psychiatrisch onderzoek met een geestesstoornis te kampen en werd daarom geïnterneerd. (ANA)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud