Rechtbank Antwerpen vordert zes jaar cel voor verkrachting van 9-jarige

Het openbaar ministerie heeft zes jaar cel gevorderd voor een 63-jarige man uit Antwerpen die vervolgd wordt voor de aanranding en de verkrachting van een meisje van 9. De beklaagde gaf de feiten op zitting toe, maar had tijdens het onderzoek altijd verklaard dat het kind hem verleid had. De zaak is vandaag behandeld voor de Antwerpse strafrechter.

Een buurvrouw van het meisje had de politie op 1 juli ingelicht over het misbruik. Zij had het op haar beurt van de moeder van het slachtoffertje gehoord. Het meisje had haar verteld dat 'nonkel' haar tussen de benen betast had.

De beklaagde had de moeder van het kind op café leren kennen. De vrouw leefde in erbarmelijke omstandigheden en de man had zich daarom wat over haar dochtertje ontfermd. Hij ging fietsen met het kind en ze kwam ook af en toe bij hem logeren. Tijdens die overnachtingen had de 63-jarige man zich aan haar vergrepen.

De zestiger werd opgepakt en bekende de feiten. Hij beweerde echter dat alle seksuele handelingen op haar verzoek gebeurd waren. "Ik wilde niet, ik deed het alleen maar om haar content te stellen", verklaarde hij tijdens het onderzoek. Ongehoord, volgens de procureur. "Hij stelt een 9-jarig kind als de hoer van Babylon voor die hem meetrok in het verderf."

Zijn advocaat pleitte dat de man intussen tot inzicht is gekomen. Hij beseft nu dat hij te ver was gegaan en wil in therapie gaan. Vonnis op 26 oktober. (ANA)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud