Rechtbank Brugge: 18 maanden cel voor ex-directeur Arcotec

De correctionele rechtbank van Brugge heeft Marc R. (52) vandaag bij verstek veroordeeld tot een celstraf van 18 maanden. De Blankenbergenaar ontvreemdde in zijn periode als directeur bij Arcotec 200.000 euro. Marc R. bleef weg van het proces en is momenteel spoorloos.

Marc R. was in totaal slechts acht maanden algemeen directeur bij Arcotec in Brugge. Het bedrijf is de grootste beschutte werkplaats in de regio. Tussen november 2009 en februari 2010 maakte de Blankenbergenaar zijn bedrijf ongeveer 200.000 euro lichter. Begin april 2010 werd hij door Arcotec hiervoor al ontslagen.

De rechter veroordeelde Marc R. tot een effectieve gevangenisstraf van 18 maanden. Daarnaast moet hij een boete van 5.500 euro betalen. Ook het gestolen geld moet worden terugbetaald. De voormalige directeur mag bovendien vijf jaar geen mandaat opnemen in vennootschappen.

De beklaagde was niet aanwezig op zijn proces en liet zich ook niet vertegenwoordigen door een advocaat. De rechter beval daarom zijn onmiddellijke aanhouding. Het is onduidelijk waar de man tegenwoordig verblijft. Hij heeft waarschijnlijk het land verlaten, maar het gerecht kon hem nog niet opsporen. (ANA)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud