Rechtbank Brussel: dertiger krijgt 6 maanden cel na wurgpoging op vader

De Brusselse correctionele rechtbank heeft dinsdagnamiddag een dertiger uit Asse veroordeeld tot 6 maanden cel met probatie-uitstel omdat hij drie jaar geleden zijn vader te lijf was gegaan. In een dronken bui en halfnaakt had hij de man proberen wurgen. Onmiddellijk na de feiten verbleef de dertiger al een jaar in voorhechtenis. Sindsdien heeft hij zijn leven weer op het rechte spoor gekregen.

De dertiger had op de dag van de feiten, 26 november 2007, een 30-tal pintjes gedronken en was in de woning van zijn ouders in een zetel in slaap gevallen. Toen hij al slapend in zijn broek plaste, kreeg de man een opmerking van zijn vader, waarop hij in woede ontstak, zijn broek uittrok en halfnaakt zijn vader te lijf ging. Hij sloeg die herhaaldelijk en probeerde die te wurgen. Een tante die tussenbeide kwam, deelde ook in de klappen.

De dertiger werd opgepakt en verbleef eerst een jaar in voorlopige hechtenis en nadien een jaar in een psychiatrische instelling voor zijn alcoholprobleem. Intussen werd hij eerst naar de correctionele rechtbank doorverwezen voor poging oudermoord, maar omdat dergelijke feiten alleen door het assisenhof kunnen behandeld worden, werd die doorverwijzing door Cassatie verbroken.

Het parket besliste daarop de man te vervolgen voor slagen en verwondingen. Hij is nu veroordeeld tot 6 maanden cel met probatie-uitstel. Zo moet hij zich verder laten behandelen voor zijn alcoholprobleem en zich sociaal laten begeleiden. (COR 230)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud