Rechtbank Gent - Pierre Serry en advocaat Hans Rieder dagen niet op voor drugszaak

In de zaak van een grootschalige internationale drugssmokkel heeft Pierre Serry, verdachte in de kasteelmoord, maandag verstek gelaten. Zowel Serry als zijn advocaat Hans Rieder daagde niet op voor de correctionele rechtbank van Gent, nadat de zaak al herhaaldelijk op hun vraag uitgesteld werd.

De 62-jarige Serry wordt met vier andere beklaagden beschuldigd van het bezit en de verkoop en invoer van cocaïne. De feiten gebeurden tussen 2007 en 2009 en kwamen aan het licht nadat de politie in de haven van Antwerpen een container ontdekte met 380 kilogram cocaïne.

De aanklager had twee weken geleden tien jaar cel gevorderd voor Pierre Serry. Advocaat Hans Rieder vroeg daarop dat de dagvaarding onontvankelijk verklaard werd. Hij eiste ook dat de geschreven stukken die het openbaar ministerie gebruikte om de vordering voor te bereiden, neergelegd worden voor de rechtbank. De rechtbank oordeelde twee weken geleden in een tussenvonnis dat de argumenten van de verdediging achterhaald waren.

De zaak werd uitgesteld naar maandag omdat het openbaar ministerie meer toelichting moet geven bij de omvang van de drugshandel. Daarna krijgt de verdediging het woord, maar op de zitting bleek dat zowel Serry als Rieder niet aanwezig is. "We moeten serieus blijven", zei rechtbankvoorzitter Anthony Van Mol. "De zaak wordt vandaag behandeld." (COR 232)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud