Advertentie
Advertentie

Rechtbank Mechelen - Jaar cel geëist tegen hondenverkoper die dieren verwaarloosde

Voor de correctionele rechtbank van Mechelen is vrijdag 1 jaar celstraf en een geldboete van 12.000 euro gevorderd tegen een hondenkweker die het niet nauw nam met de wet. De dieren werden verwaarloosd en beschikten niet over de nodige documenten.

Bij verschillende inspecties van de groothandel van Kristof C. in Duffel en in Sint-Katelijne-Waver werden verwaarloosde puppies aangetroffen. De dieren had te weinig vers water, geen eten en geen contact met de buitenwereld omdat ze in hoge bakken zaten. De hondjes waren uitgemergeld door ondervoeding, eentje diende ter plekke te worden geëuthanaseerd. In totaal 107 dieren waren niet gechipt en werden onder beslag gezet.

Daarnaast werden ruim 1.100 vaccins tegen rabiës gevonden, een vaccin dat enkel in bezit mag zijn van een dierenarts. Bij latere controles bleek dat de puppies, die onder beslag stonden, toch verkocht waren. Ook de vaccins, die eveneens onder beslag stonden, waren nergens meer te bespeuren.

De beklaagde geeft toe dat hij het niet altijd even nauw nam met de regels maar ontkent te jonge dieren te hebben verkocht. Bovendien zou hij de dieren ook voldoende gevoed hebben. Hij beweert geen weet te hebben dat zijn erkenning om dieren te verkopen werd ingetrokken.

Tegen de man werd 1 jaar cel, 12.000 euro boete en een definitief verbod op het houden van honden gevorderd. Vonnis op 6 september. (Belga)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud