Rechtbank Mechelen: twee jaar effectief voor cyberpedofiel

De correctionele rechtbank van Mechelen heeft vandaag een twintiger tot een gevangenisstraf van vier jaar veroordeeld, waarvan de helft met uitstel, voor het aanranden van de eerbaarheid van minderjarigen door expliciete chats en bedreigingen.

De man dwong minderjarige meisjes foto's van zichzelf naar hem te sturen, terwijl ze extreme seksuele handelingen verrichtten. Hij had hen er eerder van kunnen overtuigen naaktfoto's op te sturen en dreigde ermee deze openbaar te maken als ze niet op zijn vraag ingingen. De jongeman uit Heist-op-den-Berg werd opgepakt toen een van zijn slachtoffers in januari 2009 aan haar ouders vertelde wat er allemaal aan de hand was.

In dit dossier zijn minstens veertien minderjarige meisjes betrokken. Bij een huiszoeking werden op de pc van de beklaagde meer dan 11.000 foto's van zeer extreme kinderporno, zelfs met baby's, teruggevonden. Eerst ontkende hij, maar stukje bij beetje gaf hij de feiten toe.

Zijn manier van werken was steeds dezelfde: hij won het vertrouwen van de meisjes, vroeg foto's van hun borsten, vroeg dan naaktfoto's en dreigde dan alles openbaar te maken als zij niet verder wilden gaan. De grootste angst van de meisjes, van wie er intussen enkele meerderjarig zijn, is dat de foto's alsnog op het internet zouden opduiken.

De rechter tilde zeer zwaar aan de feiten: "Je hebt ingespeeld op de seksuele onzekerheid van pubers, en dat is een duidelijk gebrek aan respect voor de seksuele integriteit van deze jonge meisjes." De man moet zich verplicht laten behandelen door een rapporterende instelling. (ANA)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud