Rechtbank Veurne - Bejaarde autovandaal moet 110 euro boete betalen

De 77-jarige Noël N. is door de correctionele rechtbank van Veurne in beroep veroordeeld omdat hij schade aanbracht aan 34 wagens. De Westendenaar kreeg hiervoor een boete van 110 euro. Hij werd vrijgesproken voor het aanbrengen van krassen op nog 78 andere auto's.

Tussen februari 2010 en oktober 2011 sloeg de bejaarde autovandaal toe op de parking van het Sint-Augustinusziekenhuis in Veurne. Op vraag van het parket installeerde het ziekenhuis een bewakingscamera, waardoor Noël N. betrapt kon worden. De Westendenaar bekende enkel voor de keren toen hij betrapt werd. Voor de schade toegebracht aan de andere 110 wagens vroeg zijn advocaat de vrijspraak. Meester Pierre Debra argumenteerde dat in 78 gevallen zelfs niet aangetoond kon worden dat Noël N. in de buurt was.

De rechter besliste om Noël N. enkel te veroordelen voor de 34 feiten waarvan bewezen kon worden dat de autovandaal in de buurt van het ziekenhuis was. Daarvoor kreeg hij de maximumboete van 110 euro. Diezelfde boete had de politierechter hem in eerste aanleg al opgelegd.

Op 24 april doet de rechtbank uitspraak over de schadevergoedingen aan de burgerlijke partijen. (COR 130)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud