Advertentie

Rechter controleert of makers "Toast Kannibaal" over schreef gingen (GVA, HNB)

Een rechter in Brussel heeft het ruwe beeldmateriaal opgeëist dat vier jaar geleden gedraaid is voor het vtm-programma "Toast Kannibaal". Daarin belandde de familie Deroo uit Grimbergen bij een stam in Indonesië. De rechter wil uitzoeken of productiehuis Eyeworks de familie moedwillig en onterecht afschilderde als akelige, omhooggevallen rijkelui. Dat schrijven Het Nieuwsblad en Gazet van Antwerpen.

"We werden totaal anders voorgesteld dan we zijn", zegt Marc Deroo, die naar de rechter stapte. "Wij voelen ons moreel verkracht. Voor de uitzendingen hebben wij beroepshalve enkele maanden met ons gezin in Afrika gewoond. Dat moest allemaal verzwegen worden. Ze wilden ons maar op één manier afschilderen: als verwende luxepaardjes die het niet begrepen hadden op die 'primitieve negertjes'. Flauwekul, er is gemonteerd dat het niet meer mooi is om zien."

De rechter wees de eis voor een schadevergoeding van 28.400 euro af. Wel heeft de rechter alle banden opgevraagd om na te gaan of er "manipulatie" in het spel is. Als dat zo is, krijgt de familie eerherstel.

(TVP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud