Advertentie

Rechter dwingt kind in Franstalige school

Een Brusselse rechter heeft beslist dat de zesjarige Monika na drie jaar kleuteronderwijs in het Nederlands naar een Franstalige school moet. Tegen de zin van haar moeder, maar op vraag van haar biologische vader die geen woord Nederlands spreekt. Dat schrijft Het Nieuwsblad op Zondag.

Monika's moeder en haar biologische vader, allebei Haïtianen, zijn gescheiden. "Toen Monika naar de kleuterklas moest, besloot haar mama om haar in het Nederlandstalig onderwijs in te schrijven. Zij had zelf ondervonden hoe moeilijk het is om hier werk te vinden als je niet beide landstalen beheerst. Dus zou zij thuis Frans spreken met Monika, die op school Nederlands zou leren', zegt haar vriend Didier.

Al die tijd liet de biologische vader niets van zich horen. Tot hij eind vorig schooljaar eiste dat Monika naar een Franstalige school zou gaan omdat hij zelf het Nederlands niet machtig is. Dus zou hij haar onmogelijk bij haar studies kunnen helpen, pleitte zijn advocate voor de rechter. Omdat de eerste schooldag met rasse schreden naderde, spande de man een kort geding in om zijn gelijk te krijgen. En dat kreeg hij ook. (SAG)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud