Advertentie

Rechter veegt GAS-boete weg

Een politierechter heeft een GAS-boete voor een café-uitbater uit Haacht, die te veel geluidsoverlast zou veroorzaken, van de tafel geveegd. De magistraat verwees expliciet naar de groeiende "verzuring" in de samenleving en de willekeur van de GAS-boetes. Hiermee is volgens Het Laatste Nieuws de eerste vrijspraak een feit voor iemand die zo'n sanctie aanvecht, zo schrijft de krant zaterdag.

"Geluidsoverlast - en de appreciatie daarvan - is de dag van vandaag, gelet op de toenemende onverdraagzaamheid en de algemene verzuring, nog meer dan vroeger een delicate materie. Wat voor de ene persoon nog toelaatbaar klinkt, kan voor de andere als onuitstaanbaar aanvoelen", zei de Leuvens politierechter Luc Borin vrijdag.

Bovendien stond op het pv enkel vermeld dat het lawaai dat de agenten hoorden "hinderlijk kan zijn" voor omwonenden. Er is geen decibelmeter aan te pas gekomen. "Nachtrust primeert boven de belangen van een café, maar dan moet het wel op een objectieve, aantoonbare wijze gemeten worden", oordeelde de magistraat. (Belga)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud