Advertentie

Recordaantal kredietkaarten gehackt (De Tijd)

Steeds meer Belgen zijn het slachtoffer van computercriminelen die hun kredietkaartgegevens bemachtigen. In 2008 waren 45.000 Belgische kredietkaarten betrokken bij zulke fraudes. Dat is zes keer meer dan in 2007. Volgens minister van Justitie Stefaan De Clerck (CD&V) is die vorm van fraude intussen "duidelijk aanwezig" in België, schrijft De Tijd zaterdag.

De gegevens van 45.000 bankkaarten zijn het voorbije jaar ontvreemd bij 200 gevallen van computerinbraken. Het jaar voordien was slechts sprake van 45 gevallen. In de meeste gevallen slaagden hackers erin klantenbestanden van winkelketens en andere bedrijven te kraken. Die inbraken vinden vaak plaats in het buitenland.

De getroffen Belgische kredietkaarten worden doorgaans tijdig geblokkeerd. Als er toch geld verdwijnt, moeten de banken het geld terugbetalen.

Minister De Clerck benadrukt dat winkeliers verantwoordelijk zijn voor de beveiliging van hun klantenbestanden. "Maar ook klanten moeten voorzichtig omspringen met gegevens die ze achterlaten", luidt het.

(TVP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud