Recordboete van ruim 400.000 euro voor piraterij

Het hof van beroep in Luik heeft vorige week een Belgische piraat veroordeeld tot meer dan 400.000 euro schadevergoeding voor het illegaal kopiëren van films, games, software en muziek. Het gaat om het grootste boetebedrag ooit voor piraterij in ons land. De BAF, Belgian Anti-Piracy Federation, maakte het nieuws pas vrijdag bekend.

Bij de piraat werden meer dan 7.500 illegale kopieën in beslag genomen. De zaak kwam in 2000 aan het licht na een anonieme tip over de grootschalige illegale verkoop van muziek, films, spelletjes en software in Verviers. In eerste aanleg werd de beklaagde veroordeeld tot één euro provisionele schadevergoeding aan de burgerlijke partijen. Die gingen in beroep.

De naam van de piraat kan nog niet worden vrijgegeven, omdat hij nog de mogelijkheid heeft om naar cassatie te stappen, aldus Eveline Huys van BAF. Daarvoor heeft hij drie maanden de tijd. Wel is zeker dat het om een privépersoon gaat, die de illegale kopieën drie jaar lang huis-aan-huis en op markten verkocht. (SIJ)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud