Advertentie

Recordopkomst voor "Start to Golf"

Golf wordt steeds populairder in Vlaanderen. Meer dan 4.000 mensen proefden vandaag van een golfinitiatie in één van de 35 golfclubs die hun deuren openstelden. "Exacte cijfers hebben we nog niet, maar zeker is dat we vlot boven de 4.000 bezoekers gaan. Dat is een recordopkomst voor 'Start to Golf'", zegt Marc Verneirt, secretaris-generaal van de Vlaamse Vereniging voor Golf (VVG). Opvallend zondag was dat veel gezinnen met kinderen een balletje kwamen slaan.

Golf droeg lang het etiket van 'elitaire sport' mee, maar dat cliché klopt al lang niet meer. "Ik heb vandaag een zestal clubs bezocht, en het toffe was de goeie mix van allerlei leeftijden die vertegenwoordigd waren", aldus Verneirt. "De clubs doen ook inspanningen om de sport zo laagdrempelig mogelijk te maken en toegankelijk voor iedereen. Zo bieden ze startpakketten aan waarbij je nog niet verplicht bent om lid te worden of je materiaal aan te schaffen. Je kunt het gewoon huren."

Golf is dit jaar ook sport van het jaar bij Bloso. Wat de sport nog een extra steuntje in de rug geeft, is dat België met Nicolas Colsaerts nu een golfprofessional heeft die internationaal ook hoge ogen gooit. "Het zorgt ervoor dat golf vaak in de media komt, en ook in beeld komt als een echte topsport waar je van jongs af moet mee beginnen. Zo is de perceptie verdwenen van bezigheid voor rijke mannen", aldus nog Verneirt. (Belga)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud