Regenval - rampenplan in Londerzeel afgeblazen

In Londerzeel heeft burgemeester Jozef De Borger (CD&V) dinsdag de gemeentelijke fase van het rampenplan opgeschort. Dat was maandag afgekondigd wegens problemen door de wateroverlast. De waterpeilen van de beken in de gemeente zijn inmiddels gezakt en de afgesloten wegen kunnen de komende uren wellicht worden vrijgegeven. In tegenstelling tot bij eerdere problemen werden deze keer geen woningen bedreigd.

In de Lakeman, de verbinding tussen Londerzeel en deelgemeente Steenhuffel, is doorgaand verkeer opnieuw mogelijk. Stroomafwaarts kunnen de Kouterbaan en de Maldersesteenweg tussen Sint-Jozef en Malderen pas dinsdagnamiddag vrijgegeven worden voor verkeer nadat de civiele bescherming zwerfvuil, takken, zandzakken en van de velden afkomstige groenten opgeruimd heeft. Zwaantje, een zijweg van de Maldersesteenweg, richting Lippelo (Sint-Amands) blijft afgesloten.

Ondanks het feit dat de zwaarste problemen voorbij zijn, blijft de brandweer van Londerzeel de situatie op de voet volgen. De komende uren wordt immers nog meer regen verwacht. Aan de inwoners wordt gevraagd de zandzakken te laten liggen.

Londerzeel had de afgelopen decennia herhaaldelijk te kampen met zware wateroverlast. In het verleden werden hiervoor reeds een aantal maatregelen genomen. In de toekomst zijn zowel in Merchtem als Londerzeel nog enkele wachtbekkens gepland.

(KRISTOF VAN ACCOM)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud