"Regering houdt belofte aan spaarders"

De Ministerraad is het vrijdag eens geraakt over de uitvoering van een aantal beslissingen die de voorbije dagen werden genomen om de problemen bij Fortis en Dexia aan te pakken. De regering gaat daarover binnenkort twee wetsontwerpen in het parlement indienen. Volgens premier Yves Leterme heeft de regering met haar aanpak de belofte ingevuld dat ze geen enkele spaarder in de kou zou laten staan.

De eerste beslissing die premier Leterme en minister van Financiën Didier Reynders toelichtten, slaat op de invoering van het tijdelijke garantieplan om de herfinanciering van de Belgische banken op de interbankenmarkten te vergemakkelijken.

Daarnaast gaven ze meer tekst en uitleg bij het Beschermingsfonds. Het bedrag van die bescherming wordt verhoogd tot 100.000 euro. De bescherming zelf wordt ook uitgebreid naar andere instellingen van de financiële sector, zoals verzekeringsondernemingen en erkende coöperatieven.

Voorts was de Ministerraad het eens over de grote lijnen van de interventie ten gunste van de kleine aandeelhouders van de Fortis Groep.

De premier zei te hopen dat "we nu in kalmer vaarwater terechtkomen". (TIP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud