Regering keurt financiering onderzoeksstation Antarctica goed

De regering heeft in het kader van de begrotingscontrole ingestemd met de financiering van de volgende campagne (2012-2013) van het poolstation Prinses Elisabeth. Dat heeft minister van Wetenschapsbeleid Paul Magnette meegedeeld. Volgens de PS-minister zal zijn voorstel "een transparant en efficiënt beheer van de poolbasis verzekeren".

Volgens Magnette is het budget voor de eerste campagne noodgedwongen gebruikt voor de werken aan de poolbasis. Daarom liepen de opeenvolgende budgetten steeds een jaar achter op de werkelijke noden en moest de International Polar Foundation (IPF) van Alain Hubert een voorfinanciering voor de campagnes voorzien, met aanzienlijke rentelasten tot gevolg.

Dat "recurrent" probleem wordt nu geregeld. Uit de begroting van dit jaar worden de middelen geput voor het seizoen dat in november zal beginnen. Het gaat om 3,5 miljoen euro aan vastleggingskredieten en 2,4 miljoen euro aan vereffeningskredieten.

Tijdens het begrotingsconclaaf is ook al een schatting van de nodige middelen voor de campagne 2013-2014 goedgekeurd. "De regering heeft vandaag de toekomst verzekerd van dit opmerkelijke onderzoeksstation, de eerste 'zero-emissie'-basis en één van de beste ambassadrices van ons land", besluit Magnette.

(DTM)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud