Regering Leterme kan blijven functioneren

De vertegenwoordigers van de Franstalige partijen en van de CD&V hebben donderdag na het kernkabinet verklaard dat de regering kan blijven functioneren met premier Yves Leterme op kop. Open Vld gaf na de kern geen commentaar, maar zou op dezelfde lijn zitten, zo is vernomen.

Premier Leterme gaf donderdag in het kernkabinet meer uitleg over de brief die hij woensdag verspreidde in het parlement rond het Fortis-dossier. Over die brief ontstond commotie en de meerderheidspartijen besloten dat een parlementaire onderzoekscommissie moet uitspitten hoe het zit met de contacten die er in het dossier-Fortis zijn geweest tussen politiek en gerecht.

Na het kernkabinet zeiden onder meer vicepremiers Laurette Onkelinx (PS), Joëlle Milquet (cDH) en Didier Reynders (MR) dat de regering kan blijven functioneren. Onkelinx en Milquet benadrukten daarbij wel het belang van de onderzoekscommissie. Reynders zei ook dat het feit dat "BNP Paribas zijn algemene vergadering uitstelt, normaal is, omdat de operatie door het arrest niet geheel kan worden uitgevoerd". (TIP)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud