Regering werkte laatste ministerraad voor zomervakantie af

De regering Leterme I (bis) werkte vrijdagnamiddag haar laatste ministerraad voor de zomervakantie af. Ten laatste op 5 september zitten alle federale excellenties opnieuw aan tafel. In werkelijkheid moeten voordien al een aantal beslissing worden genomen, zoals die over de eventuele verlenging van het mandaat van Belgacom-CEO Didier Bellens.

Vooraleer in zomerreces te gaan, maakte de ministerraad vrijdag nog zijn schuiven leeg. Dat leverde volgens de premier een reeks "niet onbelangrijke beslissingen" op.

Zo keurde de ploeg-Leterme nog een rist maatregelen goed die de begrotingscontrole uitvoeren. Het gaat onder meer over de verhoging vanaf september van de pensioenen die zijn ingegaan tussen 1987 en 2003, de verhoging van de minimumpensioenen met 10 euro voor zelfstandigen (vanaf 1 oktober), de verhoging met 5 euro van de inkomensgarantie voor ouderen (vanaf 1 oktober) en de korting op de verwarmingsfactuur voor mensen met een laag inkomen (75 euro voor aardgas en 50 voor elektriciteit). De regering besliste verder om het papieren eurovignet voor zware vrachtwagens te vervangen door een elektronisch exemplaar. Dat gebeurt vanaf 1 oktober dit jaar. Tot slot zette de ministerraad het licht op groen voor het starten van de procedure die tegen 2012 moet leiden tot de oprichting van een vierde Europese school. (SVR)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud