Advertentie

"Regering zonder Vlaamse meerderheid is schande" (N-VA)

Dat de nieuwe federale regering opnieuw geen meerderheid heeft langs Vlaamse kant, kan voor N-VA-voorzitter Bart De Wever niet door de beugel. "Met de regering Leterme I kon men dit door het wegvallen van de N-VA nog verklaren als een accident de parcours, maar nu kiezen beide partijen hier bewust voor", zegt De Wever. Hij spreekt van "een regelrechte schande" en meent dat ook deze regering er niet in zal slagen "institutioneel en financieel orde op zaken te stellen".

De Wever verwijst naar de houding van de CD&V en van kopman Yves Leterme toen Guy Verhofstadt plannen had om opnieuw een paarse regering, dus een regering zonder Vlaamse meerderheid te maken. Toen klonk het dat CD&V zo'n plannen zou "bekampen, te land, ter zee en in de lucht, van Opgrimbie tot De Panne".

"Van Open Vld weten we al lang dat ze de Vlaamse belangen verwaarlozen, maar dat ook CD&V nu bewust kiest voor een regering zonder Vlaamse meerderheid, is erg ontgoochelend. Dit is een unicum in de Belgische geschiedenis, een historisch dieptepunt voor Vlaanderen", aldus De Wever. (SER)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud