Reizigers worden geïnformeerd over varkensgriep

De Belgische autoriteiten geven op de luchthaven van Zaventem informatiebrochures aan passagiers die terugkomen uit de regio die getroffen werd door de varkensgriep in de Verenigde Staten en Mexico. Dat liet het Interministerieel Commissariaat Influenza zondag weten.

Op een persconferentie relativeerde het Commissariaat de omvang van het virus. Zo zou het aantal gevallen in Mexico wel omhoog gaan, maar niet spectaculair. Ten slotte werden wel enkele mensen in Europa in observatie genomen, maar werden er nog geen gevallen effectief vastgesteld.

Reizigers uit de getroffen zones worden gevraagd om tot zeven dagen na hun terugkeer op hun hoede te zijn voor griepsymptomen zoals koorts, hoesten, een lopende neus en spierpijn. Als die symptomen zich voordoen, nemen ze best contact op met de huisarts.

In de VS hebben de gezondheidsdiensten intussen laten weten dat ze verwachten dat er in de loop van de komende dagen nog meer gevallen van besmettingen zullen opduiken. Dokter Richard Besser, die de Amerikaanse Centres for Disease Control en Prevention leidt, bevestigde dat er acht besmettingen zijn ontdekt in New York, zeven in Californië, twee in Texas en Kansas en één in Ohio. De Amerikaanse gezondheidsautoriteiten hebben de noodtoestand uitgeroepen. Dat stelt de regering in staat overheidspersoneel in te zetten in de strijd tegen de verspreiding van het virus. (SVR)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud