Rekenhof in voorlopig rapport positief over planning Oosterweel

Het Rekenhof oordeelt over het algemeen positief over de manier waarop de Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel (BAM) de planning van de Antwerpse Oosterweelverbinding heeft aangepakt. Dat hebben verschillende betrokkenen in het Oosterweeldossier maandag aan de redactie van de Antwerpse regionale televisiezender ATV bevestigd. De bronnen baseren zich op een voorlopig rapport.

Het definitieve rapport van het Rekenhof wordt binnen twee weken besproken in het Vlaams Parlement. "Zorgvuldig tot stand gekomen, volgens de regels uitgevoerd en correct georganiseerd", zo omschrijft het Rekenhof de aanbestedingsprocedure voor de Oosterweelverbinding in een bijna definitieve versie van haar rapport.

Er kwam veel kritiek op de beslissing om maar één kandidaat-aannemer, Noriant, voor de werken over te houden. De kwaliteitskamer die dat besliste, zou niet neutraal en onafhankelijk geweest zijn. Maar het Rekenhof veegt die kritiek nu dus grotendeels van tafel. Onder meer Vlaams parlementslid Rudi Daems van Groen! was tot nu toe erg kritisch voor bouwheer BAM, maar zegt dat hij zich zal neerleggen bij het oordeel van het Rekenhof.

Het ziet er dus naar uit dat de Lange Wapperbrug geen verdere vertraging zal oplopen en dat het eindresultaat er zal uitzien zoals op de maquettes van het aannemersconsortium Noriant. (SER)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud