Renovatie Afrikamuseum Tervuren van start in 2010

Een consortium onder leiding van architect Stephane Beel is de laureaat van een architectuurwedstrijd rond de restauratie van het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika (KMMA) in Tervuren. De werken gaan begin 2010 van start en duren een drietal jaren. Het hele renovatieproject is begroot op 66,5 miljoen euro.

Het ontwerp van Beel werd uit elf inzendingen gekozen. Zijn plan voorziet in het herstel van de oorspronkelijke toegang tot het museum aan de Tervurenlaan en de bouw van een nieuw onthaalpaviljoen naast het Koloniƫnpaleis. In het nieuwe onthaalpaviljoen komen onder meer de ticketverkoop, bookshop, cafetaria en een auditorium.

Het paviljoen verschaft via een ondergrondse doorgang toegang tot het museum. In de doorgang zijn drie zalen voorzien, bijvoorbeeld voor tijdelijke tentoonstellingen.

In het Koloniƫnpaleis komt onder meer een mediatheek gewijd aan Afrika. De onderzoeksfuncties worden geconcentreerd in het CAPA-gebouw. Het park waarin het museum gelegen is, krijgt een grondige opknapbeurt.

Het museum opende de deuren in 1910 en groeide uit tot een wetenschappelijke instelling met wereldfaam. Het museum zelf lokt jaarlijks tussen de 120.000 en 300.000 bezoekers. (HOA)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud