Advertentie

Reynders pleit voor nieuwe reddingsoperatie voor banken

Minister van Financiën Didier Reynders pleit voor een nieuwe interventie van de overheid om banken in moeilijkheden tegemoet te komen. Wat de begroting betreft zegt Reynders dat een begrotingsevenwicht in 2011 onmogelijk wordt.

Reynders maakt zich naar eigen zeggen zorgen over de situatie van sommige Belgische banken en hun beurskoers. Hij wijst erop dat een nieuw ingrijpen van de overheid wellicht nodig zal zijn.

"Wij moeten er deze keer vroeg genoeg bij zijn om te vermijden dat we opnieuw midden in de nacht een bank moeten redden", verklaarde Reynders dinsdag. "Het wordt tijd dat de meerderheid beslist wat nu moet gebeuren: welke middelen wil men vrijmaken, op welke termijn? Op die vragen moet een antwoord komen."

Met een tweede reddingsoperatie zal de budgettaire situatie er wel niet op verbeteren. "We zullen in 2011 het begrotingsevenwicht niet halen", erkende Reynders. Eind vorige week verklaarden de premier en Reynders nog dat de begroting tegen het einde van de legislatuur in evenwicht moet zijn. Volgens Reynders kan het tekort - zolang het niet meer dan een jaar is - zelfs boven de 3 procent van het bbp uitstijgen. (TIP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud