Reynders verwacht donderdag nog geen akkoord over BHV

Volgens MR-voorzitter Didier Reynders is het weinig waarschijnlijk dat er donderdag al een akkoord zal zijn over een oplossing voor Brussel-Halle-Vilvoorde. Dat heeft hij woensdag bij aanvang van het kernkabinet aangegeven. Reynders lijkt ook te proberen om FDF-voorzitter Olivier Maingain mee aan de onderhandelingstafel te krijgen. "We moeten gaan naar onderhandelingen met echte delegaties", zo klonk het.

De deadline van donderdagmiddag lijkt voor Reynders niet langer haalbaar. "We hebben de voorbije maanden maar twee keer met alle voorzitters rond de tafel gezeten", verduidelijkte hij. "Eén van mijn gesprekspartners heb ik nu zelfs pas voor het eerst ontmoet".

Coalitiepartner Open Vld stelde vorige week nog dat de regering met "een zwaar probleem" zou zitten, indien er tegen donderdag geen akkoord uit de bus zou komen.

Reynders lijkt ook aan te sturen op een zitje voor Maingain aan de onderhandelingstafel. "We moeten gaan naar echte onderhandelingen met alle partijen", stelde de voorzitter, die het had over "delegaties van alle partijen". Dat lijkt hij te willen forceren door de nadruk te leggen op het feit dat er "geen echt evenwicht is rond de tafel". "Ik heb veel CD&V'ers gezien", merkte hij op.

Bij PS en cdH klonk het in ieder geval gematigder dan bij de Franstalige liberalen. PS-vicepremier Laurette Onkelinx "blijft erin geloven" en wil het overleg "na donderdagmiddag niet zomaar opblazen". cdH-voorzitster Milquet ziet het wel als nadelig dat Dehaene de touwtjes niet meer in handen heeft.

De Vlaamse partijen hielden de lippen woensdagochtend stijf op elkaar. (LEE)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud