Ringendief van Knokke aangehouden

De politie heeft de "ringendief van Knokke" aangehouden. Dat bericht Het Laatste Nieuws zaterdag. Fransman Ludovic Chevalier en zijn kompanen zouden de afgelopen jaren meer dan 40 vrouwen van hun dure juwelen beroofd hebben, vaak met behulp van een kniptang. Alleen al in de mondaine badstad gaat het om een tiental feiten. Eind vorig jaar riep de procureur zelfs alle dames in Knokke op om géén dure ringen meer te dragen.

De politiemensen van het FAST-team waren er na een maandenlange zoektocht in geslaagd Ludovic Chevalier te arresteren in zijn schuilplaats in Brussel. De man, die bekendstaat als uiterst gewelddadig, probeerde nog een agent te ontwapenen en zo te ontkomen, maar zag al snel in dat zijn poging hopeloos was. Aangezien de "ringentrekker" in Frankrijk nog een jarenlange celstraf moet uitzitten voor vergelijkbare feiten, werd hij meteen uitgeleverd.

Het verhaal van de juwelendief begon vijf jaar geleden. Nadat de dertiger in Saint-Tropez een tiental dames van hun juwelen beroofd had, vaardigde de Franse politie een internationaal aanhoudingsbevel uit tegen de woonwagenbewoner uit Grenoble. (NAJ)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud