Advertentie

Rock Werchter: "Deze editie was rustig en gemoedelijk"

Burgemeester Dirk Claes (CD&V) van Rotselaar bestempelt deze editie van Rock Werchter als "heel rustig en gemoedelijk". Het Rode Kruis moest mede door de eerste heel warme dag al 6.000 mensen verzorgen, duizend meer dan vorig jaar. Dagelijks dienden een tiental mensen gehospitaliseerd te worden. Heel ernstige kwetsuren bleven uit. Enkel de eerste festivaldag pakte de politie mensen - vijf zakkenrollers - op.

De Lijn Vlaams-Brabant raamt het totaal aantal festivalgangers dat het na het afsluiten van het festival heen en terug zal vervoerd hebben tussen Leuven en Werchter op 115.000, of 4.000 meer dan vorig jaar. De Lijn zet hiervoor 175 chauffeurs en 60 gelede bussen in. Alles verliep vrij vlot. De festivalgangers moesten maximum 20 minuten aanschuiven om de bus te nemen.

Een ander record dat gebroken werd, is het aantal mensen dat in Werchter dagelijks op een camping verbleef. Dat waren er volgens Dirk Claes dit jaar 60.000, wat 7.000 meer is dan vorig jaar.

Op het hoofdpodium passeerden zondag reeds de Belgische groep The Hicky Underworld, The Vaccines, de Dropkick Murphys en Noel Gallaghers High Flying Birds. Vooral bij het optreden van de ex-Oasis gitarist was er bijzonder veel ambiance. Gallagher speelde trouwens verschillende Oasis-nummers zoals "Don't Look Back in Anger". Het was overigens voetballer Vincent Kompany die de groep op het hoofdpodium aankondigde. Kompany noemde Gallagher een legende en een icoon. Gallagher woont in Manchester en is er vurig supporter van Manchester City, de ploeg waarvan Kompany kapitein is.

Vanavond spelen nog Florence and The Machine, Snow Patrol en Red Hot Chili Peppers. (KAV)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud